torsdag 28 januari 2010

Snö - då och nu, här och där

Vi förstår genom olika källor att det nu är snö-elände i Sverige igen. Här sitter vi i södra Frankrike och det enda vi känner av är ordentlig blåst under ett dygn. Men solen skiner och snön finns möjligen 15 mil norr om oss. Vinter så som vi minns den från Sverige finns bara inte. Snö har vi bara sett små korn av.

Av en slump hittar jag denna bild, tagen för några år sen på vår norra skärgårdsö där det under motsvarande vinterförhållanden ständigt handlade om att på olika kreativa sätt klara husvärme, matlagning och vattentillförsel.

Och på köpet fick man de här underbara vintervandringspromenaderna. Alldeles ensamma - när sommargästerna flyttat hem - kunde vi gå kilometervis genom skogen med bara varandra och dåvarande Jack Russelhunden Max. Jag noterar att samma mössa och halsduk finns medflyttat hit till Provence, gåstavarna också. Inget använt här än så länge.



 
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ungefär så där, - plus en generöst strålande sol ...- var det igår här i landet Halland.

Helt ljuvligt.

Pius sa...

Visst är det vackert med snö och granskog, bara jag slipper eländet.

Nu har det varit kallt och snöigt alldeles för länge så nu vill jag absolut ha vårkänning. Men den finns än så länge bara lite grann av i växthuset.

Pius

Randiga Tråden sa...

Vad underbart att kunna flytta, göra som man vill.

Monet sa...

Elisabet: jag har förstått att ni har väldigt vackra vinterdagar också. Bara att njuta och ta emot solen!

Pius: arma dig. Du verkar verkligen uppriktigt trött på "eländet". Våren är på G, den kommer fortaren än du tror så håll ut!

Randiga tråden: javisst är det!! Inte utan svårigheter dock men det går.