tisdag 15 december 2009

Tillbakablick. Från vår förra brygga


I det snöfattiga men soliga Provence infinner sig liksom inte riktig julkänsla trots allt pynt och alla ljusslingor överallt i träd och på gator.

Jag susar tillbaka till mina gamla bilder från vår skärgårdsö när jag letar kattungebilder.

Här är några bilder från vår brygga en decemberdag nära jul för några år sen. Kan det se ut så här idag kanske?

Isen är precis på väg att lägga sig, den första snön har dekorerat badklipporna. En blek vintersol lyser några fattiga timmar på dagen men det är ändå alldeles fantastiskt underbart med tystnaden, stillheten och det vackra skärgårdslandskapet precis inpå knuten.

Jag minns det med tacksamhet, saknar det inte och gläds åt de nya utsikter vi har här i våra nya franska landskap.

Posted by Picasa

5 kommentarer:

Helen sa...

Vackra vintersoliga bilder!

Tänk om solen kunde visa sig lite oftare under vintern häruppe, då skulle jag kanske klara denna långa årstid bättre...

Jag har studerat dina kissemissebilder riktigt noga. Jag bara älskar de söta, små trollungarna!

Ha det gott!

Kram!

Mira sa...

Tror du det är så, Monet, att det man inte har, det saknar man?

För oss i snöiga nord är det oupplösligt förknippat med jul med massor med snö och rimfrost på fönstren, slädpartier och bjällerklang. Men för dem som bor på varmare platser så är ju julen oftast grön - på somliga ställen till och med mitt i sommaren. Ändå har de på något vis "fått" köpa hela vårt nordliga julfirarkit med tomten i släden. Märkligt. Vi har ju inte tagit över några av deras traditioner på samma sätt. Dina ord och bilder satte igång många tankar...

Anonym sa...

Jättevackra bilder!Så kan skärgården också se ut vintertid men nu kan jag hälsa från ett mycket vintrigt Norrtälje med mycket snö och nordan som biter ordentligt i kinderna!Det är så vackert och så välkommet efter en mörk och blöt November.
Kramar
Christina

Elisabet. sa...

T A C K för det underbart vackra julkortet som kom igår och som gjorde oss så glada .. och FÖRVÅNADE!

Nu sitter det på kylskåpsdörren och sprider glädje!

Stor kram från landet Halland.

Monet sa...

Helen: ja, jag tror också att solen gör jättemycket. Vi bara njuter av sol och ljus nu under vintern, jag försöker vara ute så mycket det går och bara "tanka". Och visst var mina kattungar världens sötaste!

Mira: jag håller fullkomligt med dig. I dagens blogginlägg har jag plåtat alla tomtar som hänger på de sydfranska husväggarna och du har helt rätt i att man här har köpt ett nordligt julfirarkit som du säger. Här är det släde och tomtebesök genom skorstenen som gäller - precis som i USA. Som man ju annars inte precis direkt kopierar!

Christina: Hej! Kul att höra av dig. Jag har förstått att det är mycket snö i Sverige nu. Och jag klarar mig jättebra utan den - jag lovar:-)

Elisabet: Väl bekomme, tyckte både du och PV kunde få en hälsning från södern i lite tuffa tider. Kram från Landet Provence tillbaka!