lördag 5 december 2009

Hjärtan

























Det här är Universitetssjukhuset i Lund. Här är jag född men tror inte att det såg ut riktigt så då.

Här har jag senare varit många gånger på besök, inte som patient utan som representant för det amerikanska hjärtklaffsföretag jag då arbetade på.

Jag har varit med på många sk. "open-heart-surgery", dvs olika typer av hjärtoperationer där man antingen gjort by-pass eller satt in nya hjärtklaffar. Då, kände jag alla kirurgerna och hjärtspecialisterna och rörde mig vant i lokalerna.

Nu, ligger min mamma här, akut opererad igår efter en hjärtinfarkt. Jag är glad att hon är omhändertagen just här och i goda händer.

Vi har det mycket med hjärtan i vår familj just nu. Så det blir fokus på det och nog inte så mycket blogg ett tag framöver.
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Kesu sa...

Oj! Inte kul, men jag antar att din mamma inte kan vara på ett bättre ställe just nu. Förstår att det känns jobbigt. Håller tummarna för dig och din mamma. Blogga när du hinner och känner för det - inte innan.

Kram

Helen sa...

Nä, fy vad tråkigt!

Först maken, och nu mamma...jag hoppas att jag kan skicka lite styrka till dig, genom att tänka på dig och hålla mina tummar att allt ska gå bra!

Kramar!

Mildamakter sa...

Hoppas att det går bra för din mamma

reneesfotoblogg sa...

Kan fortfarande känna den svindlande känsla som for genom kroppen på mig när cardiologen förklarade att man måste göra en bypass-operation på Husbonden och byta två kärl.
Hur jag ville ropa: STOPP, det måste vara fel patient. Han är inte sjuk, och har aldrig varit annat än förkyld.
Det är sju år sedan och livet har gått vidare utan komplikationer och jag är tacksam, mycket tacksam.
mvh R
PS Hoppas och önskar innerligt att din mamma tar sig igenom DS

Monet sa...

Kesu. Tack för din omtanke, det har ju gått bra och vi pratades vid en timme i morse mamma och jag. Men det är en pärs, särskilt när man inte kan kasta sig i bilen och köra - det tar ju några dygn.

Helen: ja, det har varit mycket med alla hjärtan nu, vi har flera till i familjen och i vänkretsen. Alla hjärtans År är det för oss. Tack för att du håller tummar, det har nog hjälpt!

Mildamakter: tack snälla, det har gått bra!

Renee: Jag VET. Marken gungar bokstavligen när det händer saker med just hjärtat. Men tack och lov är hjärtsjukvården idag helt fantastisk och vi har sluppit bypass båda gångerna, det har "räckt" med ballongsprängning och insättning av sk. stent. Men man lever med detta ständigt sen, så är det!

Och just när det inträffar första gången, oftast helt oväntat så känner man ju som du. Tack för din omtanke du också, det har gått bra, vi hoppas på det bästa framöver.

Lotta sa...

Det är svårt när de man älskar blir sjuka och hamnar på sjukhus. Man påminns om hur skört livet är och att man ska ta tillvara på stunderna tillsammans. Jag hoppas att din mamma piggnar till och snart blir bättre.

Christina sa...

Det var tråkiga nyheter, det måste kännas svårt att befinna sig så långt borta.
Hoppas att din mamma tar sig igenom det här!

Tänker på er.

Monet sa...

Tack snälla Lotta och Christina och alla andra som bryr sig och skickar varma tankar.

Det hjälper alldeles uppenbart. Just nu är min mamma väl omhändertagen, välmedicinerad och övervakad och det hela har gått bra. Jag är stand-by för flyg till Sverige hela tiden men vi har kontakt via egen telefon på rummet så det känns betryggande. Fem andra syskon finns i närområdet dessutom.