lördag 21 november 2009

Höst i Provence


Till Dessis och hussens förnöjelse är jag på benen igen sen ett par dagar. Eländet som däckade mig var troligen "intoxication alimentaire", matförgiftning.

Tror de flesta. Någon influensa var det inte eftersom symptomen försvann så snabbt och man kan tydligen få så hög feber av matförgiftning. Vi hade ätit lunch på restaurang timmarna innan det hela bröt ut så det är inte omöjligt.

Matt men frisk tillbringar jag så mycket tid det går utomhus. Vi har fullständigt underbart väder just nu, mycket varmt för säsongen. Solen skiner hela dagarna, det är krispigt i luften på morgnarna men vi äter lunch ute på terrassen och temperaturen stiger sen till 22 grader på eftermiddagen. Då är det skönt att sitta i vilstol i trädgården och läsa en bok i lugn och ro.

Lite höstkänsla har vi också här, våra stora flerhundraåriga ekar släpper klasar av löv och mängder med ekollon. Och vår röda häck är underbart vacker mot den klarblå Provencehimlen.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men kära nån, vilken idyll, så långt från gråvädret här... *suckar djupt*

Monet sa...

Bloggblad: ja, det känns verkligen så. Som en idyll. Men det räcker tydligen med att beskriva det så ersätts det också här av grå himmel, strilande regn och dis som idag. Även solen har sina fläckar:-)

Fast det är fortfarande varmt, upp mot 18 grader i eftermiddag och snart skiner solen igen enligt météo!