torsdag 29 oktober 2009

Konvalescentpromenad 3
























Medan vi vandrar runt i vårt område och bara går en långsampromenad i eftermiddagssolen ramlar vi på ett antal vilda olivträd.

Vi har själva ett eget träd i vår trädgård som vi är glada över. Förra året lade vi in två hela burkar svarta oliver och väntar oss samma skörd nu.

Så här ser de gröna ut just nu och de övergår sedan från ljust lila till svarta då det är dags att skörda dem.

Alldeles tyst och övergiven ligger områdets pool. Den stängs redan 15 september vilket vi som svenskar tycker är helgerån. Gärna hade vi fortsatt att bada i den nu i sensommarvärmen men härnere används poolerna bara under sommarsäsongen.

Bara att vänta till i maj/juni när den öppnar igen.


Posted by Picasa

9 kommentarer:

Mira sa...

Monet... Vad ska man säga? Jag unnar er varenda sekund där i ert vackra, franska - men ojojoj så avunsjuk jag är...

Fortsätt njuta!!!

Christina sa...

Det låter som fina promenader... fågelsång, lavendeldofter, lagom värme.
Du behöver inte sakna de svenska höstfärgerna, för i år är det mest är gult här. Nästan inga röda färger alls.

Sköt om er! Massor av goda tankar från bergslagen.

Kesu sa...

Men Monet!!! Nu har jag snabbläst dina inlägg och ser vad som hänt när jag varit bortrest. Så skönt att B är hemma igen! Förstår att det måste ha varit ruggigt läskigt! Ge honom en kram från mig och en slick - eller två - från Lelle R. Min B hälsar så gott också såklart!

Kram

Sarah Mineur sa...

Hej!
Låter som ni har det helt underbart där nere måste jag säga! :)
Lyckades snubbla över din blogg med hjälp av google, och jag tänkte passa på att fråga en sak.

Jag och sambon planerar att flytta till södra Frankrike om sisådär 5-8 år, och håller på att forska i hur det är att flytta med missarna från Sverige.
Ser att du är djurmänniska, och undrar därför om detta är något som du känner till hur det fungerar?

Jag/vi har sökt massor med info och det enda vi hittat hittills är de självklara sakerna såsom rabiessprutorna osv.

Ha det så gott!
/Mvh Sarah

Helen sa...

Ja, i dessa omgivningar hoppas jag att din gubbe återhämtar sig extra snabbt!!

Vilket ögongodis du bjuder på! Tack!

Ha en bra fredag!

Kram!

Monet sa...

Mira: jo det är vackert. Men det är väl i Sverige också nu tror jag? Iallafall i Skåne berättade min mamma som bor där.

Det var skönt att komma utanför huset och bara ha en njutningsfylld liten promenad, det var det.

Christina: ja, just nu är det helt perfekt tycker jag. Idag lite disigt och det kommer sämre väder men det är bara att passa på att njuta av detta så länge det går. Tack för alla tankarna!

Kesu: ja, det var en "cauchemar", en riktig mardrömsupplevelse faktiskt. Men nu går det åt rätt håll och B tackar B och Lelle R för både hälsningar och pussar!

Sara Mineur: Om du går in på Jordbruksverkets hemsida och letar dig fram där så står det mesta om utförsel av sällskapsdjur. Vi hade två Maine Coone-katter som vi gjorde bedömningen fick det bäst om de fick vara kvar i sin invanda skärgårdsmiljö där de var utekatter med ett mycket bra liv. Vår husköpare tog över dem och allt har gått bra. Det var meningen att vår Jack Russelkille skulle ha följt med men han var 13 år och tålde inte rabiessprutan och blev sen ormbiten och blev så dålig att vi fick avliva honom. Han skulle inte klarat resa och omställning.

Sen i februari har vi Dessi, vår lilla toypudel. Och för att kunna ta med henne till Sverige i somras var vi tvungna att ge henne rabiesspruta fyra månader innan vår avresa. (Hon blev också jättesjuk av den). En viss tid innan vi reste, jag tror det var en månad fick hon lämna blodprov för att se att hon bildat antikroppar mot rabies. 10 dagar innan vi åkte gav veterinären henne tabletter mot en dvärgbandmask. Allt detta är infört i det speciella pass som alla hundar ska ha numera. Där framgår allt, också microchipsnummer och alla vaccinationer och sånt som är gjort.

Sen är det meningen att man innan man kör in i Sverige ska gå på "rött" i tullen och deklarera att man för in hund i Sverige. När vi kom till Malmö efter att ha kört Öresundsbron fanns det inte en kotte någon stans så vi bara körde vidare. Och blev inte stoppade någonstans på resan genom Europa, varken dit eller hem.

Hur det kommer att se ut när ni flyttar ner vet man ju inte men Sverige har de strängaste reglerna i EU eftersom det inte finns rabies där. Hoppas du blev lite klokare?

Helen: han blir bättre och bättre för varje dag och är nu mest så att han vill komma igång igen vilket han får vänta med ett par veckor till! Ha en fin fredag själv!

ab sa...

Vackert, vackert...

Sarah Mineur sa...

Jadå, lite klokare blev jag nog allt. ;) Tackar hjärtligast för ditt utförliga svar!

Staffan H sa...

Att vara konvalescent innebär ju att man håller på att återhämta sig, men de vackra omgivningarna går alltid att njuta av. Fortsatt god bättring önskar jag din man och trevlig helg er båda.