fredag 17 juli 2009

Motorvägsfart


Nu går det undan. I Tyskland är det fri fart, något som utnyttjas av den körglade maken. Vi har nu nästan klämt hela Tyskland på en dag, vi stannar för natten en bit söder om Hamburg.

Så här ser det ut ovanför våra huvudkuddar i natt. Det är mycket furu, mycket schintztyger och mycket färg på tyska hotell.

Rent och prydligt är det också och här är ett härligt badrum med BADKAR. Och från fönstret strömmar ljuvlig koltrastsång och det är inte brunbränt och förtorkat i naturen som i delar av det heta Provence.

Här är det lummigt, grönt och lite fuktigt. Och mycket skog med både vildsvin, hjort och rådjur. Och här är alla hundar jättevälkomna dessutom och dessutom bjuder man på "Ruhige Lage", lugnt läge vilket uppskattas!

Posted by Picasa

6 kommentarer:

ab sa...

Man kan riktigt höra fågelsången..

Men jag blir lite orolig för både Dessi och er. En riktigt häftig inbromsning och hon far som en vante och slår antingen sig själv er någon av er fördärvad. Det är kanske lite sent påtänkt, men borde hon inte ligga i en stor fastspänd bur?

Suzesan sa...

Tyska hotell/värdshus Gasthaus.. är mysiga. Hemtrevliga. Det brukar vara goda frukostar där med. I like.

Hoppas ni fick en goda natts sömn

Kram
/Susanne

Monet sa...

ab: vi vet. Vi har haft bur hemma och försökt träna henne. Men si det funkar inte alls, den här lilla damen klarar svårligen separationer och vår lilla, nu fullpackade bil klarar heller inte ståltrådsburar som det måste vara om det ska hjälpa.

Det är ungefär som det var på sjuttiotalet när barnen var små. Inte hade man man cykelhjälm, de satt i en slags framvända barnsitsar i baksätet eller var lösa utan bälte till och med.

Det är bra med säkerhetstänk men i det här fallet får vi anpassa oss efter att vi alla tre mår bra i bilen och att vi klarar 90-milsetapper utan gny, oro och elände. Förlita oss på att försynen tar oss och 2,5 kilos Dessi till dit vi ska.

Men jag förstår hur du tänker och blir glad för din omsorg. Undrar hur andra gör, Lelle R har ju fått gå från knäsittning i framsätet till fri sittning i baksätet som Dessi? Är det bara småhundar man gör så med?

Suzesan: tack vi har sovit bra i tystnaden. Nu väntar den goda hotellfrukosten, precis som det ska vara. Och så motorväg igen och sen Danmark och broarna!

ab sa...

Då ska jag bara hålla tummarna, och det går säkert bra! :)

Ja, mina småkillar satt precis så i baksätet på sextiotalet, i små framvända stolar vars syfte inte var att klara en krock utan bara att hålla dem på plats medan mamma eller pappa körde.

Marika på Odlingspyssel sa...

Det är alltid lika kul att köra på Autobahn :) Tyska hotell är ju en stilfråga i sin egen klass, men kul är det :)

Mira sa...

Välkomna hem till - ett just nu regnigt - Sverige. Men de ljusa sommarnätterna bjuder vi på fortfarande, och det blir nog snart bättre!