onsdag 22 juli 2009

Dessi plurrar


Det här med skärgårdsklippor och stora mängder vatten fascinerar Dessi.

Man måste genast ner och kolla på detta blöta. Smaka på det också men det var bra salt.

Längre och längre ut går hon. Tur att matten håller i kopplet för vips så plurrar hon. Halt sjögräs är inte att leka med - matten vet det sedan många båtsomrar.

Det är märkligt med djur. Dessi glider i vattnet, bottnar inte väldigt snabbt. Men simmar som om hon aldrig gjort annat och tar sig själv upp på klipporna igen. Ruskar på sig så vattnet stänker.

Matten får hålla sig för skratt. Alldeles blöt blir Dessi smal som en blöt katt och benen ser ut som små svarta tändstickor. Av hänsyn visas inga bilder av detta tillstånd:-)

Vi går snabbt tillbaka till huset där det torkas med handduk och varmblåses med hårtork tills den lilla hundkroppen slutat skaka och pälsen är torr och fluffig igen.

Den som trodde att pudlar var någon slags Paris-Hilton-hund ska veta att den här rasen, oavsett storlek, är en riktig brukshund. Apporterande fågelhund, typ labrador, har den använts för jakt i många sekler.

Den är släkting med Barak Obamas Vita Huset-hund, Bob. Han lär vara spansk vattenhund med samma karaktärsegenskaper som pudlarna.

Inte så konstigt att Dessiplurret var så odramatiskt. Vatten och simning sitter i generna. Och ännu mera tur för Dessi att vi ska tillbringa de närmaste veckorna precis vid havskanten!

Posted by Picasa

1 kommentar:

ab sa...

Hon är så förtjusande. Det känns som om man känner henne personligen nu!