torsdag 4 juni 2009

Veterinärdags. Igen!!


Nu börjar det bli rätt hopplöst med vår lilla valp som råkar ut för än det ena, än det andra.

Härnere finns ju både djävulsgräs och konstiga myggor som kan ge svåra, till och med dödliga infektioner och loppor och löss är vanliga hos de lösspringande hundarna förstås. Skabb finns och rabies också så det gäller att skydda sin valp mot allt som går.

Hon är helvaccinerad mot det mesta, inklusive den läbbiga rabiessprutan och har fått maskmedel och fransk Frontline mot alla slags fästingar, myggor och loppor och andra parasiter.

Ändå upptäcker vi igår att hon har en kal fläck bakom ena örat. Tappad päls och runt själva området är det som små vita mjäll. Hon krafsar sig inte särskilt mycket men jag blir konfunderad - vad är detta? Igår var hon dessutom dålig igen, kräktes ett par gånger, hade diarré och fick tvångsvätskas i värmen. Först framåt kvällen piggnade hon till och åt och drack igen.

Nu blev det veterinärbesök igen, den kala fläcken började snabbt bli större och vi måste få veta vad detta är. Jag skrev ett litet brev på franska som förklaring och skickade med mannen som fick åka ensam, jag väntar in clim-mannen som ska komma med sin faktura.

Den trevlige veterinären ringde mig sedan och sa att Dessi har en hudinfektion. Oklart vad som orsakat den, det kan vara precis vad som helst tydligen. Hon ska smörjas med särskild creme mot svamp i 8 dagar, äta ny antibiotika mot hudinfektioner i 10 dagar och äta en särskild slags kosttillskott med omega 3 och 6-oljor och vitaminer, särskilt framtaget när hundar har hudproblem.

Herregud, vi som just avslutat öroninfektionsbehandlingen och så är det dags för ny antibiotika igen. Och ett veterinärbesök på 74 euro - det är verkligen tur att vi har henne försäkrad!

Jag beklagar mig för veterinären och säger att det är nästan omöjligt att inte få henne att stoppa saker i munnen hela tiden och han säger att vi måste se upp - det är så här med valpar, de får i sig saker, kräks och får diarrée. När det gäller djävulsgräset som ju finns precis överallt säger han att det bara är under juni, juli och augusti som det är problem med det - sen försvinner det. F-n trot, här ligger vippor överallt och de flyger längs gatorna. Dessi fick en vippa i mungipan utanför veterinären nu till och med!!

Hur det ska gå att få i henne alla piller igen får vi se. Inte är det så roligt med all antibiotika i den här lilla kroppen heller. Jag har alltid trott att fransmännen var väldigt pigga på just det men hörde häromdagen på TV att en ny undersökning visar att just Frankrike varit bäst i Europa på att dra ner på antibiotikaförskrivning med tanke på all resistens som utvecklats.

I övrigt sitter vi i idag i behagliga 21 grader inomhus medan det är 34 på terrassen utanför. Carole, vår fantastiska städerska tycker att detta är fullkomligt underbart. Helt annorlunda att arbeta i ett klimatiserat hus än i ett sprängvarmt sådant. Och hon tar hand om allt betongdamm sedan igår dessutom. Himla skönt!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Suzesan sa...

Men åhh nej. Hoppas hon blir bra snart lilla Dessi. Det får ju verkligen räcka nu med skavanker.

Krya på sig lilla Dessi.

Hoppas kvällen är bra.
Så skönt att ha fått in lite lagom värme i huset. Det är ju olidligt för alla när man inte hittar svalka någonstans. Fina bilder på de tuffa jobbarna:)

Kanske han måste vara tuff... killen i mitten på kortet. För att göra dem duktiga.
Så de inte slöar till lixom.

Men orättvist behöver han ju inte skälla.

Kram
/Susanne

Christina sa...

Ni har en extrem otur med lilla Dessi, måste jag säga. Jag hoppas att ni snart har fyllt er kvot av olyckor och att ni alla får lite lugn och ro.

helen sa...

Vilken olycksfågel lilla Dessi är!

Tur att hennes husse och matte bryr sig och tar henne till veterinären för behandling.

Men nu får det väl ändå vara nog!
Det blir ju jobbigt för er alla...

Håller tummarna. Puss på Dessi!

Kram
Helen

Staffan H sa...

Vilken liten otursförföljd hund hon är, lilla Dessi. Snart tror jag att listan över vad man kan råka ut för som hund tar slut.

Jag kan tänka mig att det är extra besvärligt innan man lärt sig alla saker som finns på en främmande ort, men snart tror jag att ni är där och då går det mycket bättre.

Gott om charm har den unga damen i alla fall.

Monet sa...

TAck alla för omtänksamma kommentarer om Dessi, vår olycksfågel.

Det jäkla gräset fortsätter att flyga på henne var vi går, det yr nu omkring också på gatorna och sätter sig till och med i mungiporna på henne!

Hudinfektionen bekämpas med piller och salvor som hon tålmodigt utstår. Hon är pigg som sjutton så medicinerna verkar som de ska!