tisdag 9 juni 2009

Oväntat besök


Kanske inte världens mest originella rubrik. Men oväntat var det när vi kom till vännernas lägenhet och öppnade dörren till en av terrasserna.

Den här lille vännen vankade oroligt fram och tillbaka och kom ingenvart. En fransk granne böjde sig över räcket och berättade att ungen fallit ner från taket dagen innan och att mamman oroligt vakat över den.

Vi var i vännernas våning för att förbereda lite välkomstdrinkar med tilltugg. Själva satt de tillsammans med ett antal andra svenska vänner på planet från Sverige. Slumpen gjorde att våra andra goda vänner som nu varit på förlängt helgbesök åkte med samma plan och vi beslöt att alla gå ut och äta - och fira Nationaldagen - när planet landat.

Under tiden plockade vi fram till snacks och rosévin och försökte klura ut vad man gör med en nerfallen fransk måsunge. Inte flygfärdig.

När våra vänner kom hem berättade de att det fanns ett måsbo på taket med två ungar varav den här nerfallna måste vara en. Bröd och vatten sattes ut och nästa dag förflyttades ungen tillbaka till boet med hjälp av handskförsedd lägenhetsvän. Som sen fick skura rätt mycket måsskit på terrassen - ett gissel om man bor nere vid havet där måsarna är talrika och inte särskilt väl sedda!

Men här gick det bra till slut.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Mira sa...

Fina bilder av måsungen. De stora fötterna, kamouflagefärgerna och den skrämda blicken. Avvaktande. Vad händer? Var är mamma?

Det går inte att motstå, även om de är för många och sedan dessutom bajsar på en som tack för hjälpen...

Monet sa...

Mira: precis så som du beskriver det kändes det också. Dagen efter fick den hjälp att komma tillbaka till boet, det kändes skönt att höra.

Och de bajsar mycket, det gör dom faktiskt:-)