måndag 11 maj 2009

Sverigevännerna på besök


Våra seglande sverigevänner tas nästan genast ombord på andra svenska vänparets segelbåt, stationerad i hamnen i Hyères där de också bor.

Vi har stor tur med vädret - det blir en strålande dag med många roliga och spännande inslag.

Här går vi försiktigt ut ur hamnen och sätter kurs på ön Porquerolles, en av "les îles d'Or", de tre "guldöarna" som ligger strax utanför Toulon/Hyères.

De två andra heter Port Cros och Ile de Levant och de är alla väldigt vackra och sevärda. Färjor går dagligen dit en gång i halvtimmen och man kan hyra cykel eller vandra runt i det vackra landskapet.

Idag är den den 8 maj och röd dag i Frankrike. Man firar fredsdagen den 8 maj 1945 och just i år är det med en stor uppvisning av flottan i Medelhavet. Och vilken tur vi har - den stora paraden sker längs med kuststräckan vi befinner oss i. Toulon som är hemmahamn för de 14 olika krigsfartygen är Frankrikes största örlogsbas och till och med presidenten, Sarkozy, kommer att närvara.

Först ska vi till Porquerolles och äta lunch!



Posted by Picasa

2 kommentarer:

Mildamakter sa...

Vet du - det är faktiskt en av dagens höjdpunker att komma hem och läsa din blogg. Jag lär mig något nästan varje gång och längtan till Frankrike späs på dessutom :o)

Monet sa...

Mildamakter: Det där var den raraste kommentar jag fått någon gång på bloggen. Jag blir alldeles "inutivarm" som Elisabet brukar skriva.

Tack snälla och så roligt att du tycker det är givande. Det är det här som är en sån inspiration att fortsätta!