tisdag 12 maj 2009

Shoppingrunda i Le Castellet


Vi åker som vanligt med vännerna till den lilla medeltidsbyn Le Castellet uppe på höjden med den svindlande vackra utsikten.

Nu blommar rosorna i varje hörn, varje liten boutique är öppen och hela byn drar till sig massor med besökare.

Var vi än går får Dessi uppmärksamhet. Den lilla svarta pudeln väcker sån förtjusning hos fransmännen: "Ah, comme elle est belle", åh vad hon är söt, hur gammal är hon, är det en liten flicka, men så rar och snäll hon är, vi vill ta henne med oss, var snäll och ge oss henne som "cadeau", som present. Sådär gullas det och pratas det i ett.

Väldigt bra språkövning, i synnerhet för hussen som nu kan alla svaren på franska. Men de är så rara alla fransmännen som berömmer oss för att vi talar deras språk och blir förvånade över att vi BOR här i deras land och inte är här som turister. Och förstås är det trevligt att vi har en liten FRANSK hund också!

I den lilla byn finns affärer med de vackraste ting. Och man är fenomenal på inslagning också. Den här vita papperspåsen har fått en dekoration av en färsk doftande ros och några kvistar, thuja och något annat. Enkelt och elegant.

På väg tillbaka till bilen möter vi en av byns många katter. Här något kamouflerad i sin stenmur och med en forskande blick riktad mot fotografen.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Suzesan sa...

Vadå kamoflagekatta:)Den ser lömsk ut, men det är väl för hund och katt går ofta inte ihop:)

Gulligt att sätta liten blomma på påsen.

Kram
/Susanne

Monet sa...

Suzesan: jo nog såg hon lömsk ut alltid!