onsdag 6 maj 2009

Inte bara ABBA....


På franska nyhetsmorgon, Télématin finns varje morgon ett inslag, Bloc Notes, där William, programledaren på första bilden, tar emot ett par specialister inom olika kulturområden.

Den unge mannen med skägg och rufsigt hår är musikrecensent och berättar den här morgonen om att han ska presentera svensk musik.

Sverige är inte bara ABBA, säger han. Fast, tillägger han, vad vet man, dom kanske har barn som också ägnar sig åt musik? Man får ju genast klart för sig att han inte vet särskilt mycket om det svenska musiklivet! Eller finns det ABBA-barn som musicerar officiellt?

Sen enas de båda herrarna om att när man tänker på Sverige då är det unga blonda flickor, "extremement belles", utomordenligt vackra - jo man tackar, den gamla myten existerar fortfarande.

Därför är det desto märkligare att man nu kommer att presentera musik som framförs av "små, korta brunetter".

Och så visar man bild på flickan på tredje bilden och man får höra henne sjunga en snutt.

Sen kommer man till pojken på sista bilden, han har ett så konstigt namn: Peter van Poehl. HUR ska detta nu uttalas på svenska? Hela studion engagerar sig och det förslaget efter det andra ramlar in. Till slut enas man om att det nog ska heta "Pöl" och så får han sjunga också. "Pas mal", inte så dumt, tycker man även om det här är så långt ifrån fransk ungdomsmusik man kan komma.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och jag tittar på morgon-tv i landet Halland och mellan varven kollar jag bloggar och gosar med Pelle.

Livet kunde vara sämre.

Monet sa...

Håller med dig Elisabet. Man ska inte klaga när solen skiner och man kan klappa sin katt eller lilla valp:-)