söndag 31 maj 2009

Gatudetaljer från vår by
























Det är otroligt vilsamt att ströva runt bland våra små gränder.Överallt finns vackra små prång, överväxta balkonger, valv och urgamla fönster.

Och mitt i alltihop lever det människor. Året om - det här är en inte turistmagnet. Barnen leker, bilarna krånglar sig fram i trånga gränder, människor lagar mat och hänger tvätt och säger Bonjour när vi passerar strax utanför deras vardagsrum i gatuplanet.


Posted by Picasa

4 kommentarer:

Mildamakter sa...

Åhh vad skönt det är att komma hem till stan och läsa din blogg efter en helg som har gått i 190 knyck. Det är en ren och skär fröjd att läsa och titta på bilderna, det bara ÄR så ;o)

Lena sa...

Så vackert och rofyllt.

Staffan H sa...

Det är nog skönt att inte bo på ett turistmagnetställe i Frankrike. Jag kan föreställa mig att det hade varit allt annat än lugnt då och bilderna hade förmodligen inte fått möjlighet att bli lika uttrycksfulla heller.

Monet sa...

Mildamakter: Åh, så glad jag blir över den sortens kommentarer. Vad ROLIGT det är när bloggandet ger glädje till andra. Tack snälla!

Panter: och jag säger samma sak till dig. Tack!

Staffan: ja, det är en väldig skillnad på de pittoreska turistorterna och vår helt okända lilla by. Känd av fransmännen och besök blir det vid chokladfester och annat men någon turistfälla är det inte utan allt är helt genuint och äkta. Det är härligt!