söndag 3 maj 2009

Fransk ko får sig en omgång!


Dessi har egen leksakslåda. I den ligger hemska pipleksaker och mjukisdjur av alla sorter.

Vi vet, hon är "gatée", bortskämd. Men hellre lite för mycket saker än söndertuggade skor och annat bus.

Efter att gett upp försöket att få matten att kasta bollar och dra i tuggben ger hon upp och botaniserar i sin låda. Här funderar hon en stund över vilket byte som skall väljas.

Det blir en fransk svart-vit ko.

Den som trodde att det inte var något krut i den här lilla minihunden får försöka föreställa sig kraften med vilken den franska kossan kastas runt.

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Lena sa...

Det bytet dog fort :)

Kesu sa...

Haha Panter! Kill, liksom! Sådär håller Lelle R också på. Han ställer sig över sin leksakskorg där vi samlat pipleksaker och gosedjur. (Kan en hund få för många leksaker???) Jag undrar alltid vad som far genom huvudet när han stirrar ner i korgen. Vad är det som får honom att välja just den leksaken idag? På den tiden han fortfarande kunde knata i trappan hände det att han först la sig till ro för natten i sin korg, sedan reste han sig, gick upp för trappan och hämtade ett ben (numera har vi ben på alla våningar) och sedan nöjd trippade ner igen för att högljutt börja gnaga. Hundar kan inte tänka, säger man, men VAD är det som får honom att plötsligt 1) komma på att han vill gnaga på sitt ben och 2) komma ihåg var det ligger? Jag bara undrar.

Jag tror jag förstår med vilken frenesi Dessi ruskar den lilla kossan.

Christina sa...

Jag tycker nästan det är dags att hon får flytta upp en klass, nu är det dags för svart bälte för lilla Dessi, eller...?

Staffan H sa...

När jag ser dina bilder på den frenetiskt lekande Dessi minns jag hur det kunde vara när vi hade taxarna och de var ungefär i Dessis ålder. Milda makter med vilken frenesi "bytena" kunde ruskas om.

En av favoritleksakerna var en gammal strumpa (av någon underlig anledning fanns det rätt gott om udda strumpor just då...) som stoppats upp med papper innan strumpskaftet knöts igen. Pappersprasslet var tydligen extra roligt.

helen sa...

Är ni säker på att ni har fått den hund ni hade bestämt er för??

Dessi är kanske en kamphund i pudelkläder???

Det ser nästan ut så ;-)....

Gullig är hon, i alla fall!!

Kram
Helen

ab sa...

Dessi övar att döda småbyten, hon knäcker nacken på kossan genom att skaka på den. Fast hon vet inte riktigt om det, kan man tro! hajar gör precis likadant, och katter (när de väl kommer till skott).

Hur som helst är hon söt som vanligt! ;)

Christina sa...

Fnissar åt Helens kommentar ;)