tisdag 26 maj 2009

Dessi har badat
























Hussen kommer hem med Dessi efter veterinärbesök där båda öronen och hålen efter de utdragna valptänderna har inspekterats.

Allt är "parfait", i sin ordning alltså. Tack och lov slipper hon nu kletig antibiotikasalva i öronen och illasmakande dito i munnen.

Öronlapparna har blivit helt klibbiga av behandlingen och för att avsluta hela kuren får Dessi nu sitt första bad. I köksvasken där det får strila ljummet vatten och man tvålas in med vaniljdoftande (?) hundschampoo.

Vi har en liten och tålig hund. Hon står alldeles stilla och låter sig tvättas och sköljas. Vi aktar noga öron, ögon och nos så mustaschen förblir otvättad.

Här står hon, smal som en speta och har stillat sig en sekund efter de mest vansinniga tjurrusningar vi sett. Vi gapskrattar åt det lilla svarta trollet som far som en tätting runt i huset. Plus rullar sig på matta och handduk för att torka sig.

Vår gamla labrador Puck fick motsvarande fnatt efter bad. Båda raserna är ju vattenhundar och har liknande jaktinstinkter, apporterande fågelhundar. Vilket faktiskt pudel är och inte någon liten "Paris Hilton-hund" som man skulle kunna tro.

Ikväll ska vi på födelsedagsfest hos svärsonsföräldrarna som har sommarhus en halvtimme från vår by.
Där finns också dotter, svärson och den nya lilla barnbarnspojken som vi ska få träffa för första gången. Vill till att man har en egen ren och nybadad bebis med sig också!

PS. Bilderna är tagna med min Canon Powershot G6 eftersom min Panasonic står på laddning. Vilken besvikelse??

Min G6 som tagit så fina bilder är ju helt brädad av min Lumix. Kan 12 pixlar jämfört med 7,3 verkligen betyda så mycket? Eller också har jag tappat snitsen, det var länge sen jag använde den
.

Posted by Picasa

13 kommentarer:

Mira sa...

Vilka ljuvliga hundbadarbilder! Lilla voffsen!

Det är nog inte pixlarna så mycket som att Lumixen nog kanske har en ljusstarkare optik. Skulle kunna tänka mej det, men jag vet inte så mycket om Lumix.

ab sa...

Vilken fin gullfia!

Jag hade en katt som älskade vatten, men de andra avskydde det.

Mia sa...

Åh vilka härliga action bilder. De ger en många härliga skratt. Och några grå strån in emellan.

anna of sweden sa...

Tack för den uppmuntrande kommentaren hos mig.
Precis så är det. ALLTING är svårt att göra efter en knäoperation. Saker man annars tar för givet. Tur att jag har datorn. Och vilken tur att jag hittade hit till dig. En jättetrevlig blogg som jag absolut kommer att besöka igen!

Hälsar Anna i Philadelphia

Monet sa...

Mira: du skulle sett henne i verkligheten. Hon for som en pil i hela huset, helt galet såg det ut:-)
Aha, kan det vara optiken? Min Panasonic Lumix DMC-LX3 har ett Leicaobjektiv och kameran har fått mycket goda omdömen och jag är helnöjd med den eftersom den är liten och behändig men ändå tar bra bilder. Men trist med min Canon som ändå inte är så gammal!!

ab: jo, gullfia, det är hon. Hon har en så vänlig och godmodig själ, det känns verkligen!

Mia: javisst ger de en skratt. Vi skrattar varje dag åt något hyss hon gör - det är verkligen bra för välbefinnandet. Hundar behövs!

Anna of Sweden: tack själv för trevlig bloggkommentar! Jag har kikat lite hos dig innan och läst om ditt amerikanska liv. Jag har varit mycket i USA själv och var nära att bli bosatt där som trebarnsmamma också så därför är det kul att läsa om hur du har det!

Lycka till igen med knäna, det är som du säger - man tar saker och ting för givet när man kan gå. Så det är en tankeställare.

Mira sa...

Du ska nog inte vara så besviken. Din Canon kan vara utmärkt till bilder där kontrasterna inte är så stora som mellan ljus matta och svart pudel. Snart kommer du nog underfund med vilka bilder som Canonen är bra på...

Staffan H sa...

Härliga badbilder! Rusade huset runt efter ett bad gjorde även äldsta taxen.

Monet sa...

Mira: du har rätt, jag ska växla lite mellan kamerorna och börja lära mig skillnaderna. Tack för proffstips!

Staffan: undrar just varför de rusar som galningar efter badet? För att de tror att de torkar fortare:-)

Lillie plein damour sa...

Hej, jag har hittat hit, jättemysig blogg.
Hälsningar frân Paris.

Monet sa...

Bonjour Lillie och bienvenue! Så roligt med en svenska från Paris som hittat hit!! Jag ska botanisera på din blogg också förstås. Hur länge har du bott i Paris?

Mian sa...

Jag är jättenöjd med min G6. Dock inte världens nättaste att ta med sig...
Jag tycker att bilderna på Dessi är kul, trots att du inte är helt nöjd.

Mian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monet sa...

Mian: håller med dig. Jag var supernöjd med min G6 innan men den var ju väldigt klumpig att ta med. Min nya Lumix tar faktiskt bättre bilder i vissa sammanhang och är lättare som "vardagskamera". Men jag ska börja träna om mig med herr Canon!