torsdag 23 april 2009

Provencemat igen!


Med gästande goda vänner från Sverige igen går vi till byns lokala restaurang. Den där maten är "hemlagad" och kommer rykande varm till borden och det känns som om man sitter hemma och äter.

Här är två förrätter: citronmarinerade kräftstjärtar på en bädd av färsk baby-spenat och lite kokt ljusblå potatis. God dressing till.

Nästa är jättegod den också: vitlöksmarinerade paprikor med sardeller. Några endive- och salladsblad. Superenkelt men gott.

Och så äter vi alla fyra Merou, den fula havsaborren med det fasta, vita köttet under kinesiskt smördegsknyte och med väldigt god grönsaksröra till.

Och så ostbrickan förstås - den som man bara får så här mycket av på de lantliga restaurangerna. Alla ostarna är bio och eko som man är noga med här. Och kommer från lokala producenter.

Efter maten som tar ett par timmar är det dags för bypromenad!

Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du borde få medalj av franska turistbyrån! Jag undrar hur många av oss som börjar längta efter semester just där ..-))

Monet sa...

Hahaha, Elisabet, det där var jättekul! Tack så mycket:-)

Du verkar ha det rätt skönt i din halländska trädgård också tycker jag.

Såg din kommentar nyss, här är dagarna så hektiska och nu stundar läbbigt tandläkarbesök så alla andra kommentarer får jag vänta lite med att kommentera.

Men tack så länge för att ni gör det. Kommenterar alltså!

Christina sa...

Åh så gott det ser ut alltihop!

Den där förrätten med vitlöksmarinerade paprikor och sardeller lägger jag i minnesbanken :)

Monet sa...

Christina: gör det, det verkar busenkelt och är jättegott!