onsdag 29 april 2009

Hem från bystigen


Väl uppe från bystigen möter oss de fantastiska bergen igen.

Och bakom det här provencefönstret bloggas det om det sydfranska livet.

På andra sidan huset har vi ett annat berg. Högt och mäktigt det också. Klättrar man upp på det, som några av de hurtiga svenskarna här lär ha gjort - så ser man havet!

Posted by Picasa

5 kommentarer:

helen sa...

Dina bilder är som hämtade från Paradiset! ( så som jag tror det ser ut )

Bilden där det hänger tvätt vid olivträdet ger mig fjärilar i magen av må-bra-känslor!!

Tänk att få gå på den stigen när man så önskar...

Dessa bilder måste jag få spara i en mapp hos mig. Om du tycker att det är okej??

Kram
Helen

Monet sa...

Det är klart du får spara mina bilder Helen. Jag säger som andra: jag blir bara glad om du gläds åt dem och vill du använda dem är det ju bara att tala om vem som tagit bilden.

Jo, lite av Paradiskänsla är det allt med den här vägen till byn!

Annelie sa...

Provence är fantastiskt och som Helen skriver så ser det nog ut så i Paradiset. Vi var förra veckan på en liten ö i sydkineska sjön, Rawa Island och det är också som paradist med äkta Maldiverkänsla. Men om jag får välja så blir det bergen och Provence som är paradiset för mig. Trevlig helg! Hur firar man valborg i Provence?

Staffan H sa...

Det ser ut som om du har en väldigt vacker promenad till och från byn. Inte illa att kunna uträtta de vardagliga ärendena och få skönhetsupplevelser på samma gång. Vad härligt att ha allt detta alldeles inpå knuten! :-)

Monet sa...

Annelie: det låter väldigt vackert det du beskriver också. Det finns ju många paradisiska ställen på jorden. Här i Provence har vi hittat vårt!

Hur man firar Valborg här har jag inte en aning om. I morgon, första maj är det röd och helt stängd dag - Arbetets dag - heter den paradoxalt nog. Men några tända bål ser jag inte framför mig här!

Staffan: jo, det är privilierat att bo så här. Nära det vackra men också det praktiska. Allt är inte vackert härnere men just runt oss är det gudabenådat!