fredag 20 mars 2009

Hotellbyte i Luxembourg


Vi byter hotell. Det första var fint men svindyrt och bokat i hast - inte alla hotell accepterar husdjur men detta gjorde det. Men Dessi blev livrädd av all trafik och vägrade använda gatan som toalett. Och trots påfyllning i p-automaten varannan timme åkte vi på luxembourgsk parkeringsbot.

Som vi tänker strunta i - det blir intressant att se hur byråkratin ska mala sig fram till vår franska adress genom vår fortfarande svensk-reggade bil.

Det nya lilla hotellet är av annan karaktär. Ett litet familjehotell med bar och brasserie, väl inrökt och med hemlagad mat. Fortfarande centralt men med en gammal oansad park tvärs över gatan.

Till Dessis stora förtjusning ligger här enorma lövhögar. Hemma i den egna trädgården norpar hon det ena eklövet efter det andra, bär stolt in det i vardagsrummet där det finfördelas på mattan till stor förtret faktiskt. Här vet hon inte hur hon ska välja, det blir bokstavligen ett "i högen".

Se också hur vägen sluttar brant nedåt. Luxembourg har en "plan yta" och är sedan byggt så att det känns som i San Fransisco, det är mycket stora nivåskillnader så några långpromenader blir det inte för oss soffpotatisar, det är alldeles för pustiga backar.

De nittio milens skillnad känns också i luften. Vädret är soligt och klart men det är "bara" cirka tretton grader jämfört med de tjugo vi hade när vi lämnade byn. Här känns det mera som svensk vår i april, man anar att det snart börjar blomma här och var.

Posted by Picasa

Inga kommentarer: