tisdag 10 mars 2009

Hamnen i Hyères


Så här högt upp bor våra vänner. Med den mest fantastiska utsikt man kan tänka sig över hamnen, Medelhavet och öarna Porquerolles och Port Cros.

Här blåser det faktiskt femton sekundmeter men det syns nästan inte, det är lugnt inne i själva hamnbassängen.

Väldigt nära till hamnrestaurangerna är det som synes.

Här bodde vi ett par veckor i höstas när vårt hus gjordes om och hantverkarna ockuperat det. Vi lever på två helt olika platser, våra vänner och vi men har inte mer än 20 minuters bilresa mellan "havet och bergen". Så skiftar landskapet härnere.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsa och tacka för senast!

Anonym sa...

Vi stannade några timmar i Hyères när vi bilade runt södra Frankrike våren -99. Tyckte det var en bedårande stad. Om jag inte minns fel tror jag maken och sonen körde nå'n typ av gokart-racing i utkanten av stan.
År det stor temperaturskillnad mellan Hyères och där ni bor?
Ha det gott!
Kram
Helen

Anonym sa...

Vilken trevlig blogg, den följer vi i Singapore för vi älskar Provence.

Monet sa...

Libby: det är framfört!

Helen: Ja, det är en fin stad. Vi har egentligen mest varit i hamnen men ska besöka den gamla delen snart. Och på vägen till hamnen ligger en gokartbana så det är säkert där ni varit.

Temperaturskillnad? Ja det är det. Kan vara någon grad kyligare hos oss men när det blåser är vi glada att vi bor här bland skyddande berg. Vid havet är det riktigt blåsigt!

Annelie och Tommy: välkomna hit! Så roligt att ni också tycker om Provence och tycker det är kul att följa vårt liv här. Ska kika in hos er också!