söndag 29 mars 2009

Fransk söndagslunch - igen


Den som inte ätit än bör kanske vänta med att kika på följande bilder som kommer från den nyss avätna söndagslunchen på ett närbeläget Auberge - ett jättetrevligt värdshus.

Vi har varit här en gång förut med systerdotter som då fick en fantastisk crème brulée så när svenska grannarna föreslår en söndagslunch just här hakar vi på.

Det är tur att vi lärt oss att reservera bord för just söndagsluncher. Det hällregnar ute och har öst ner sedan morgonen. Men fransmännen troppar in familjevis lika troget varje söndag. Här kommer Mami och Papi och en egen liten trupp av gamla franska damer som önskar oss Bon Apétit och stöttar sig på varandra och sina käppar.

Vi har fått ett eget bord speciellt anpassat för att "le chiot", valpen, inte ska vara i vägen. "Ah, här kommer den berömda valpen", hälsar ägaren som dessutom kommer förbi minst fyra gånger under måltiden och frågar om allt är till belåtenhet. Hela restaurangen fylls och de unga flickorna som serverar är under av effektivitet. Mellan våra fyra rätter bjuds vi på en lustig "digestif", citronsorbé i små snapsglas och på detta häller man rom. Och till efterrätten bjuds på vitt bubbelvin.

Det är knökfullt och under ett bord lite längre bort ligger en kusinhund. Dessi får sin vattenskål av servitrisen och beundras nogsamt liksom förra gången.

Det är en varm, trevlig och sorlande stämning, det dricks vin (och vatten) mitt på blanka söndagen men i måttliga mängder.

"La Crise"? Nej, den märks inte här!

Posted by Picasa

Inga kommentarer: