torsdag 19 februari 2009

Kväll i Provence


ÄNTLIGEN!! När kvällen kommer och vi får en vacker himmel över bergen börjar Dessi äta och dricka som vanligt.

Efter ha varit hängig och slö mest hela dagen går det sen fort. På en halvtimme har hon återgått till den busiga och pigga valp vi fick hem för snart två veckor sedan.

Plötsligt är det åter dags för fy och nej och kisstorkande och flytta valp från mattfransbitning och allehanda saker som man faktiskt inte får göra. Och så utdela beröm när hon kommer med sin nalle och är duktig och inte hoppar efter vår mat.

Hussen och matten sitter sen i varsitt arbetsrum (och på köpet får ni våra "datorhörnor" som i vårt fall faktiskt dominerar rummen) med hall emellan och försöker fokusera på vad det nu är vi sysslar med.

Ser ni det svarta suddiga trollet till vänster i mittenbilden? Dessi PÅ soffan. Pigg som en pelikan och full av bus.
Att vi inte sitter i våra stolar beror på att vi med jämna mellanrum måste upp och lägga tillbaka tidningspapper, räta ut hallmattan, kolla vad Dessi gör i sovrummet där det låter märkligt. Och byta toalettrumsmattan som fick fungera som toalett och så plocka upp ännu mera sönderrivet tidningspapper.

Jämrans, man får ont i rygg och knän av detta ovana rantande upp och ner. Och när satt vi på golvet sist och kastade en liten bensinmacksnalle fram och tillbaka till ett apporterande troll?

Men vad gör det - vi har fått tillbaka den Dessi vi hade innan den läbbiga vaccineringen och det känns helt fantastiskt!

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

H Ä R L I G T!

Så roligt för er!

Monet sa...

Ja, pust nu är det över. Tillbaka igen med en virvelvind runt benen.

Men det är kärt besvär, det var lite oroligt där ett tag. Konstigt nog rinner hennes ögon inte lika mycket - gjorde den gröna historien något, öppnade upp någon blockering eller så? Vi får se.

Tycker synd om dig som får smisk av katten. Känner igen det där med en snabb tass som vispar till. Inte bara herr tupp och en sten utan också dig?

Anonym sa...

Va' skönt att läsa att allt är tillbaka på ruta 1 .

Ha en trevlig helg .

Stine sa...

Hej, ville bara säga att jag följt din blogg med stor oro nu när er lilla valp inte mått bra. Skönt att det verkar vara över nu. Har också hund och vet hur oroligt det känns när dem inte mår bra. Bor själv här nere i Frankrike och följer dina berättelser med mycket igenkänning.

Musikanta sa...

Vad var det jag sa...Skönt i alla fall att krisen är över - för denna gången i alla fall!