söndag 8 februari 2009

Dessi, tuff och trött


Vi äter vår lunch och får rapporter från Sverige och pratar om ditten och datten, vi och vännerna som känt varandra sen skoltiden. Vi pratar Stockholms skärgård som plötsligt känns oändligt långt bort. Fast med närmaste vännerna så här inpå knuten känns det ändå som ett mini-Sverige för oss - det är verkligen roligt att vi bor så nära varandra här.

Dessi visar upp sig och tömmer den lilla korgen på sina leksaker. Plötsligt ser vi hur hon klivit i den. Ja, det ska man förstås pröva också. Lite osäkert krånglar hon ur den men att det är en hund som gillar uppmärksamhet, det märks nu allt tydligare.

Det är en svårfotograferad hund. Dels för att hon är så snabb men också för att hon är så svart. Men här är hon. PUNKVALPEN, i det provencalska solljuset.

Snart blir hon jättetrött och bäddar in sig på velourkossan - den får tjäna många syften redan.

Vännerna åker och Dessi och hussen tar siesta. Viktigt att sova också när man är valp!
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en underbar lunch. Gott och trevligt, som vanligt hos er. Ja, visst är det kul att vi bor så nära varandra.
Och nu till lilla Dessi. Oj, vilken härlig liten vovve du är. Vi längtar redan till nästa gång vi ses! Vov, vov.

Monet sa...

Åh, man tackar! Lika roligt när ni är här och så kul att ni, som alltid är de första att se vad som händer hos oss, nu också fick premiärbesiktiga lilla Dessi.

Så roligt att ni också tyckte hon var en fin vovve. Vi är så glada över att hon kommit till oss och ska se till att hon snart får träffa er igen!

Anonym sa...

Vilken trevlig dag ni har haft! Goda vänner, god mat och dryck, samt en gosig vovve, det kan ju inte bli bättre!! Sol, vad är det? Här har det nu snöat kraftigt i 4 dagar och varit c:a -20 grader. T.o.m min dotter, 16 år, säger att hon får panikattacker över all snö...
Frid!
Kram
Helen

Anonym sa...

Din blogg är helt fantastisk och dina berättelser om vardagslyckan med nya hunden och att leva i ett sånt fint land! Jag vill bara läsa mer om Dessi och huset.

Tack!

Monet sa...

Helen och "nya" Anonym: tack för rara kommentarer. Jag har sagt det förut, det är ni som läser och tycker det är roligt med vårt sydfranska liv som ger inspiration!

Och det är också roligt att dela med sig om det "goda livet" härnere utan att det ger avund, det är inte det som är meningen. Och vi är väldigt medvetna om att vi har det hemskt bra - men så har det varit en lång väg hit också!

Jag önskar verkligen, för er som är så trötta på snön, att det ska ta slut. Men Sverige och februari, det är ju snö, eller?