fredag 2 januari 2009

Nyårsdagar

























Årets första dagar i Sverige bjuder på underbara vinterdagar med pudersnö, rimfrost och strålande solfenomen den korta stund på dagen den orkar över trädtopparna.

Vi äter gott hos vännerna och för de "långa och slingrande samtalen" om allt som berör oss över mera god mat och lugna reflexer i kristallglasen på linneduken. Vi talar om barnen och deras liv. Barnbarnen. Vännerna, de egna och de gemensamma. Vi funderar över våra egna liv i olika perspektiv och nu också utifrån de olika länder vi bor och hur olika utsiktspunkterna plötsligt blivit. Svenskt nyhetsperspektiv är definitivt inte som det franska till exempel, det är bara att konstatera.

En begynnande nyårsförkylning ger ifrån sig lätt illavarslande symptom. Inte konstigt egentligen - barnbarnsbesöket på Junibacken fick oss att inse att vi där besökte ett superdagis med sisådär 150 barn i ålder från amningsfas till 7-års-stoj. Mycket snorande och hostande var det där så det är klart att det inte är lätt att freda sig inför en sådan virus-storm.

Vi får se vart detta tar vägen - på ön finns välsorterad hälsokostbutik så diverse medikamenter är inköpta som bromsmediciner. Inte vill man falla ihop i snuva de få dagar som är kvar av vår vistelse i "Gamla Hemma"!

Maken har haft en heldag med olika inköp och välbehövlig biltvätt i vår lilla närmaste stad, vårt fantastiska Norrtälje, där storstadstressen egentligen bara finns under sommaren när stockholmarna invaderar staden. Så här års är den bara en lugn och fridfull landsortstad med kullerstensgator och ett underbart utbud av affärer, caféer och restauranger. Och en spännande historia. Som vi sparar till en annan gång.

Posted by Picasa

3 kommentarer:

Christina sa...

Det låter härligt, alltihop utom den ämliga förkylningen.
Krya på dig!
Ngt jag tycker fungerar utmärkt köper man inte på hälsokosten precis - varm rödvinstoddy ;)

Amber sa...

Har nu läst en bra bit tillbaka i din blogg och konstaterar att jag haft mycket nöje av den läsningen - kommer att följa era äventyr och njutningar det nya landet. Underbart med flera perspektiv, precis som du säger!

Mia sa...

Låter härligt utom förkylningen då.
Ser fram emot att följa era äventyr därnere även 2009.

Kram Mia