tisdag 27 januari 2009

Nice tur och retur. 3


Kolla vad som står på gatan utanför advokatkontoret. Vår lilla gulliga ettåriga Citroën C4, "See kattrö" som den heter härnere.

Snabbreparerad med ny baklucka och ny blinkers på 48 timmar och som ny. För 6. 210 svenska kronor.

Och vad får vi för besked från försäkringsbolaget idag? Denna skada går på vagnskadegarantin och där är självrisken 6.250 kronor och alltså ersätts inte detta. Självförvållat är det och då får man också betala själv. Man undrar vad det är man försäkrar sig för egentligen.

Jaja, försäkringsbolag. Efter en halv dags härjande för att få ordning på och vettiga besked kring detta är det bara att inse som någon sa: "Ett försäkringsbolag är inte bättre än hur det hanterar första skadan". Detta är den första på 35 år och jag kommer ögonblickligen att byta bolag och regga om bilen till helfransk sådan. Och då lusläsa alla villkor, allt sånt som man mörkar när man säljer in sina tjusprodukter.

Citroënförsäkringen som utger sig för att vara så billig och bra och heltäckande och gud vet allt - släng sig också i väggen alltså. Bilen är UTMÄRKT, vi är helnöjda. Men den som tänker skaffa sig en C4 eller Picasso eller liknande, köp INTE deras försäkring. Den håller inte måttet!

På hemvägen kör vi tillbaka på den långa Promenade des Anglais, en kändisfrotterad sträcka längs Côte d'Azur. Här får ni också en bild på ett av de mest kända hotellen: Negresco. Jo, det ser fint ut! Som ett litet slott med vimpel och allt.
Posted by Picasa

1 kommentar:

Christina sa...

...eller som en stor maffig bakelse :)