torsdag 29 januari 2009

Lökinspektion i trädgården


Åh, säger många av er nu, inte detta OCKSÅ! Vårlökar därnere i Provence redan. Här hemma sover de under sitt snötäcke eller kanske har börjat kika fram i någon extra solvarm backe?

Idag har varit en avundsvärd dag, det erkännes. Sexton grader i skuggan (fast frost på bilrutan i morse). Och som en sommardag i Sverige i solen. Jag går på en liten inspektionsrunda i trädgården och minsann: ett par krokus har tittat fram. Påskliljorna är på god väg.

Jag tror att det är en hyacint jag planterat som också vill upp och snödropparna har blivit flera och vuxit till sig. Det är inte några kraftiga plantor känns det som. Den torra och magra före detta skogsmarken behöver framöver få sig ordentligt med gödseltillskott och jordförbättring. Men först ska ogräset bort, DET tar sig alltid.

Än är inte vårbruket igång men det är roligt att se de gamla välkända svenska blommorna kika fram här också!

Posted by Picasa

4 kommentarer:

Christina sa...

Just det. Det är så man tänker - inte detta också!
Gud vad jag längtar efter våren när jag ser dina bilder. Att få sticka ner fingrarna i solvarm jord och lossa lite ogräs.
Den första ogräsrensningen varje vår ser jag fram emot eftersom jag har längtat hela vinterhalvåret efter närkontakt med jorden.
Sen tröttnar man ju på allt vad ogräsrensning heter efter ett tag, men de där första veckorna....

Mildamakter sa...

Härliga bilder, men här i Malmö har påsklilljorna tittat upp ovanför jorden. Inte mer än nån cm, men man får vara glad för det lilla :o)

Monet sa...

jag hör att våren trots allt visar lite av tecken att dyka upp, åtminstone i södra Sverige. Syster T berättade att igår när hon körde hem var det fortfarand något ljust vid halvfem på eftermiddagen!

Men usch, det är en besvärlig väderperiod i Sverige så här års. Mörkt, ruggigt, dimmigt och solfattigt. Idag är det precis så här och det känns direkt vilken skillnad det blir efter gårdagens soldag.

Anonym sa...

Vad säger man? Orättvist helt enkelt !