torsdag 29 januari 2009

Det gamla i byn.


Här är det riktigt gammalt. Men på första bilden ändå inte på riktigt. Det är ett lurendrejeri. Det finns flera sk. trompe l'oeuil-målningar i byn, en på kyrkans framsida också. Här luras ögat tro att kvinnorna står här och tvättar.

Precis här gjorde man också det förr i världen, här rinner vatten nu som då. Hur länge det gamla bageriet stått oanvänt kan man ju bara ana sig till. Ett nytt modernt finns mera centralt i byn, mitt emot den fina restaurangen, den mörkrosa.

Moulin de Gapeau heter den och jag har nog visat bilder på hur fint man sitter under svalkande träd och med den porlande floden Gapeau under sig. Där äter man mjäll forell med gräddcrème och maten är så bra att den till och med är omnämnd i Guide Michelin.

På väg dit får vi trycka oss mot husfasaden. Man tror inte det är sant men man kan mötas två bilar i de smala gränderna. Fast det är på millimetern men byborna vrider och vänder sig vant i byn. Själv skulle jag aldrig våga ge mig in där med bilen - och det är trevligare att gå till fots ändå.

Posted by Picasa

Inga kommentarer: