fredag 19 december 2008

Medeltid och nutid


Här är några exempel på hur medeltidsbyggnationen slår igenom i det vardagliga livet i byn. Bakom gallret i det runda fönstret ligger ett restaurangkök och det doftar underbart när man går förbi.

Fönstret i det rosa huset verkar mycket inbrottsäkert, djupt inbäddat i de tjocka väggarna som det är.

I en av affärerna finns den här brödugnen med beskrivande text som handlar om att mannen som härskade i byn lät bygga den på 1400-talet och det var den enda ugn som fanns i byn. Genom att använda den betalade man en slags skatt. Den upptäcktes sedan vid en husrenovering på 1600-talet och har använts som gemensam bakugn långt fram i våra tider. Nu utgör den bakgrundsdetalj i en butik med de mest underbara tyger och inredningsdetaljer. Här blir det dyrt, visar det sig senare!

Sen finns de dom som inte bryr sig ett smack om några fönsterutsmyckningar. På sista bilden har man ställt ut slaskpåsen och diskmedlet i det tjocka valvfönstret. Tja, varför inte, praktiskt verkar det ju.

Posted by Picasa

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att se bilder från Goult. Och förstår att ni trivs! Var där för ungf 20 år sedan, där och i Cucuron, en bit söderut. Fantastiskt ställe. Bodde högst upp i Goult, i hyrt hus (H Moberg). Här är några bilder från Cucuron, ska lägga ut bilder från Goult... http://arkland.wordpress.com/tag/frankrike/