lördag 6 december 2008

Bakom byggplasten!


Idag var dagen D. Vi fick tillbaka vårt hus, ombyggnaden är färdig. Monsieur Serge och hans kollega har gjort sitt.

Av det som tidigare var ett oinrett rågarage har vi tagit en del till inbyggd garderob för ytterkläder och annan förvaring. Skjutbara spegeldörrar som ger rymd och ljus åt den lilla smala trista hallen.

På samma sätt har en stor del av väggen in till köket öppnats upp med ett stort valv och en trevlig liten bardisk att luta sig mot om man vill snacka lite med den som meckar i köket. Man är överhuvudtaget mycket för valv härnere, vi fick ett in till vardagsrummet också på köpet.

I det före detta garaget finns dessutom nu extrakyl, tvättmaskin och torktumlare (förut fanns en skrabbig tvättmaskin i köket), stora förråd bakom vita skjutdörrar. Vi har fått ett helt nytt rum med samma klinker som i övriga huset, ett tak med inbyggda spottar, ett städskåp, plats för strykbräde - en "buanderie" som tvättstuga heter på franska.

Och en tredjedel av garaget är inrett, via smart skjutdörr den också, till verkstad till husets herre. Där skall han mecka med den medförda veteranmoppen tills det antagligen blir dags för nya "gammelbilar", den stora hobbyn i livet.

Jag är för närvarande utan målarateljé men inser att klimatet härnere är som gjort för utomhusmåleri. Med början till våren!

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Lena sa...

Så fint! Vad skönt att få flytta hem och alldeles lagom till jul.

Monet sa...

Ja, det känns helt underbart. Hela huset har fått ett lyft. Och nu har vi adventspyntat också, sena i starten men nu så!!