måndag 17 november 2008

Idag blir det Medelhavsrunda!


Vi bestämmer oss för att åka några kilometer eller så längs kusten nu när vi bor så nära. Ett par mil blir det - den som vill kolla karta kan titta efter Corniches Maures. Mellan Hyères och St. Tropez ungefär.

Mauresbergen ligger som en fond och varierar sig i höjd och intensitet. Vi börjar med närkontakt med det azurblåhavet. Côte d'Azur, det börjar här och det syns!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det skulle vara intressant att veta hur ert liv såg ut tidigare?

Är ni miljonärer?

Vad fick er att flytta?

Anser du dig vara modig?

Har ni bott utomlands tidigare?

Sånt funderar jag på .-))

Monet sa...

Nej, Elisabet, vi är INTE miljonärer!! Mentalt känns det dock så nu.

Vi har inte bott utomlands tidigare utom enstaka perioder i ungdomen.


Vi bodde tidigare vid en annan havskant, 50 m från havet på södra Yxlan. DÅ hade vi varit modiga och flyttat från vårt för stora hus i Täby och levde sen under 15 år ett underbart skärgårdsliv.

Det du och PV vet om stärnhimlar kan vi också. Nattsvart himmel, Cassiopeija och svala nattvågor i mörkret.

Vi hade ett olika förhållande till Frankrike, maken och jag. Men det var HAN som vill flytta ner hit. det var inte min idé från början.

Jo, vi är MODIGA. Det tycker de flesta av dom vi känner. En del är "avundsjuka", en del förstår inte hur man kan lämna barn och barnbarn och SVERIGE så som vi har gjort.

Men vi säger: det är inget fel på Sverige. Vi vågade kasta loss en sista gång och just nu ägnar vi oss att faktiskt bara njuta av det vi trodde vi skulle få uppleva.

Vi är INTE, som sagt miljonärer. Vi är heller inte utflyttade semestersvenskar. Vi har valt att bo och leva här -i ett annat EU-land så länge det funkar för oss.

Vi har bott här sedan i augusti och är fortfarande immigranter. Men det känns väldigt bra!

Och det är roligt att du gillar mitt franska perspektiv och mina fönster.