torsdag 6 november 2008

Bröllopsmiddag II


Susanne har dukat med linneduk och gammaldags servietter. Lagt vackra växter från trädgården på bordet och vi tänder massor med ljus. En del flyter i kristallskålen tillsammans med romantiska rosenblad.

Madame "Le Chef" står själv framför sin magnifika spis. Här tillagas de mest fantastiska "amuses bouches", - "roa-munnen-förrätter" i två omgångar, efterföljt av underbar trattkantarellsoppa. Härligt - är det något vi också längtat efter så är det svensk höstsvamp.

På det en kusin till svärdfisk, köttig och god tillsammans med stekt svamp och mjälla haricoverts.

Pust, nu är vi riktigt mätta och helt tagna av detta överdåd, vi och våra goda vänner som vi firar tillsammans med. De var med på bröllopet för 20 år sedan också och bor själva i närheten av vår lilla by och Susanne.

Nu dukas det fram en magnifik ostbricka med mjuka goda ostar från får, get och ko. Med olika sorters bröd förstås och med hemlagad fikonmarmelad till.

Och till sist denna kaskad av mini-efterrätter på sista bilden. Allt hemgjort och i klar fyrstjärning Guide Michelin-klass. En mästerkocka är hon vår Susanne! På bilden, mousse på mascarpone och äpple med kaneldoft, en gelé-drink med äpplekrutonger och champagne, en luftig mandelbulle och smältande choklad till god glass.

Notera särskilt den lövtunna äppleskivan från trädgård i Sverige. Skivad tunt och torkad i fransk ugn. Yumm!!

Efter allt detta kan vi knappt röra oss. Förstås har vi beståtts de godaste av viner och champagne genom hela denna otroliga måltid. TACK Susanne för en fantastisk upplevelse!

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väcker fina och goda minnen.
Grattis till bröllopsdagen båda två.
Och vilket fint kök Susanne har fått!

Monet sa...

Roligt att du kände igen dig! Och det blev en fantastiskt fin kväll med otrolig mat!

Och ja, köket är lika otroligt det!