onsdag 29 oktober 2008

Sterling i konkurs


Livet i vår sydfranska by är delvis beroende av att man kan ta sig till och från Sverige relativt lätt och hyfsat billigt. Hittills har det gått bra med Sterling som flugit flera gånger i veckan till Nice från både Köpenhamn och Stockholm.

Men sedan en tid tillbaka har man anat sig till att allt inte är som det ska. Flighter har ställts in, det har varit enorma förseningar på upp till ett dygn, avgångar mitt i natten, plan som saknats - för oss, våra grannar och gästande vänner har det varit ett stort osäkerhetsmoment, både kring att våga boka och också om planen skulle gå som aviserats. Och, förstås, inte ett ord om detta på hemsida eller vid förfrågningar.


Gästande vänner fick för en tid sen hastigt boka om sig och flyga med annat bolag via Warzawa för att inte förlora en hel dag härnere. Hur det går med återbetalningen för deras biljetter återstår att se.

Tack och lov sa oss intuitionen att boka SAS när min syster och systerson nu skulle komma på fyradagarsbesök. Ner kom de från Kastrup på två timmar, helt geschwint.

Nu ska de flyga hem igen om några timmar och är just nu på väg till flygplatsen i Nice där Sterling ställt in två skandiavienplan. Lätt kaos får man förmoda uppstår när strandade passagerare nu försöker boka om till SAS och andra bolag.

Lågprisflygets era är nog tyvärr snart över. Men för min syster och hennes pojke blir det snart förhoppningsvis de här vyerna de får se om några timmar. Att flyga till södra Frankrike innebär också att man ser de mäktiga Alperna på ett helt fascinerande sätt! Bon Voyage et A Bientôt!
Posted by Picasa

Inga kommentarer: