lördag 18 oktober 2008

Liten bypromenad


Att strosa runt i vår lilla by är en lisa för själen. Runt varje litet grändhörn väntar en ny upplevelse. Här kan man konsten att pryda sitt hem med blommor och växter. Och måla dörrar och fönsterluckor i lavendelblått så att det nästan inte alls ser ut som kitsch.

Här bor det människor i varje hus. Tvätten hänger från alla fönster, katterna strosar runt och hälsar kärvänligt, de är alla prydligt försedda med halsband och tas väl om hand.

Också hundarna strövar fritt. I Frankrike bor över 60 miljoner människor. Och det lär finnas 20 miljoner hundar! Många av dem finns i vår lilla by där de sover på trottaren, följer med in till bagaren, ligger vid husses fot när han sitter ett par timmar på byns café.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Jenny sa...

Det är så roligt att läsa din blogg, livet i Frankrike låter helt underbart!

Monet sa...

Det är det faktiskt också, just nu kanske vi har lite förälskade ögon men hittills har det mesta överträffat våra förväntningar.

Fransmännen tar emot oss med värme, gästfrihet och ett sätt att hantera livet som gör att man inte kan annat än trivas. Och sen är maten god, vinet flödar och naturen är helt obeskrivbar. Kom och hälsa på!!