onsdag 29 oktober 2008

Dagens post - Halloweenvarning!

Vi bor i södra Frankrike och har totalt glömt de svenska barnens Halloweenbesök. Värmen, ljuset, fåglarna och blommorna ger inte precis den rätta känslan.

Men med dagens post kommer detta meddelande (den som vill träna sin franska behöver inte läsa följande översättning):

"Fredag den 31 oktober: HALLOWEEN.
Halloweenfesten närmar sig. Tänk på att fylla era godisskålar för att kunna tillfredsställa den enorma aptiten hos de små monstren i Muscatelle.

Och ni, små monster, förvandla er nu till de mest skräckinjagande och samlas kl. 1830 på lekplatsen i Muscatelle."

Området i vår lilla by där vi bor heter Muscatelle och här finns många barn. Så omtänksamt och gulligt att "förvarna" oss vuxna att vi ska köpa hem godis till de fruktansvärt hungriga små monstren. Och lika gulligt att det organiseras en gemensam fransk "Trick or Treat" för alla barnen här.

Överhuvudtaget är man mycket mån om sina barn. De följs varje dag till skolan av någon förälder som sedan stressar hem och hämtar dem till lunch och följer dem tillbaka igen. Och så hämtas de vid halvfemtiden när skoldagen är slut.

Så man förstår att de kanske inte ska vara ute i farliga Halloweennatten alldeles ensamma. Vi får se hur det blir på fredag! Godis ska inköpas hur som helst, annars vet man ju inte vad som händer. I USA får man ett av träden på sin tomt invirat i mängder med toalettpapper om man inte har godis till hands, här kanske det är andra vanor.

Inte visste vi att Halloween firades så här i Frankrike. För den, som vi, som vill veta mera om hur, när och varför, går det bra att läsa mera på den bifogade länken på engelska.
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker du ska ge de små monstren lite svensk supersalt lakrits, hehe.

Monet sa...

Himla bra idé, tack för den! Undrar bara vad som händer sen?